Tokyo. shinjuku Gyoen
Taido
Mikael J Huvudinstruktör för STaF
Okinawa the birthplace of karate
KishimotoDi
Taido. Rörelse i alla riktningar
KishimotoDi
Gammal form av karate från Okinawa, Shurite.
Mindfulness
För alla.
Bli mer medveten och fokuserad.
Spännade kultur, Japan
Mat, onsen, körsbärsblommor, Karaoke, Stridskonst

Välkommen tillStockholms Taidoföreningnya hemsida

Stockholms Taidoförening ditt recept för succé!

För dig som söker en utmanande träningsform där hälsa och kroppskontroll ligger i fokus erbjuder Taido en fängslande och stimulerande kamp- och träningsform där du förutom din egen personliga utveckling tar del av en stark gemenskap och ett spännande kulturutbyte. Stockholms Taidoförening brinner för att tillhandahålla den högsta kvaliteten på kampkonsten, undervisningen och utbildningen i en positiv och vänlig atmosfär. Våra instruktörer genomgår ett Leadershipprogram med praktikperiod, utvecklings- och kursplan innan de blir diplomerade instruktörer. Först efter detta får instruktören ansvara på egen hand över grupperna. Därför är våra instruktörer välutbildade och kvalificerade med ett brinnande engagemang för att leda och uppmuntra dig i din träning.

Vi tror att målet med kampsporten är ytterst att utveckla individen!

Vi har alla sökt efter något som passar oss. En träningsform, en livsstil där vi kan utvecklas och stärka både vår kropp och vårt sinne. Vi strävar alltid efter att bli bättre, starkare och uthålligare. Vi har hittat vår väg, men det här handlar egentligen inte om oss. Det handlar om dig. Hos oss tränar alla med varandra på olika nivåer. Den enda personen du behöver jämföra dig med är dig själv. Gillar du att tävla finns även goda möjligheter till utveckling för dig som är intresserad av att tävla för STaF. Tävlingar finns inom klubben, inom Sverige men även internationellt.
Alla är välkomna till oss, oavsett om du tränat något innan eller inte.

Kangeiko 2021

Igår lördag var det dax för vårt årliga Kangeiko. Efter som vi ej får vistas i dojon och vi vill inte bryta våra traditioner så blev i år Kangeiko digitalt. se bilder i inlägget.

Hannah san höll i ett webbinarum om träningsplanering

Mikael Sensei, gick igenom Doko gokai

Kim senpai höll ett webinarium om Japansk kultut och då med inriktning på Kamidana.

Beatrice sensei höll ett avslutande webbinarium om meditation och Mindfulness.

Tack till alla deltagarna och föreläsarna

Kangeiko

PÅMINNELSE. Inbjudan till det digitala Kangeiko kommer via mail, så kolla mailen.

Anpassad Kangeiko, lördagen den 9 januari 2021Vanligtvis ses vi i dojon och har heldagsläger och avslutar med en måltid tillsammans. Kommande Kangeiko blir annorlunda.

Klockan 13:00-17:00 (som senast) håller vi digitala föreläsningar (med pauser mellan varje pass), enligt schemat nedan.

13:00 Träningsplanering, av Hannah san.

14:00 Graderingskriterier, av Micke sensei.Micke sensei går igenom graderingskriterierna för kyu-grader, en fortsättning från tidigare träningar i dojon. Anledningen till att gå igenom dessa är för att förtydliga för medlemmen vad denne blir bedömd på under graderingar. Kyugrader innehas av medlemmar som deltar i vuxenpassen.

15:00 Japansk kultur, bl a varför har vi ett shrine i dojon, av Kim sempai

16:00 Meditation, teori och praktik, av Bea senseisenast kl 17.00 avslutning

Välkomna att starta 2021 tränings år, två av Bushido kodex vill jag lyfta fram för 2021. Yu, står för att man är modig, har kurage bl.a, det andra är Jisei, står för att man har självdisciplin, Självbehärskning. Detta är speciellt viktigt nu i dessa pandemi tider. STaF vill givetvis att vi kan komma igång med träning i dojo, men så länge vi inte kan det, så måste vi använda Yu och Jisei för att upprätthålla en möjlig standard på vår fysik och hälsa, så vi längtar till att starta träningen i dojon, när vi äntligen får tillträde till de.

STaF kalender

< 2021-2022 >
Januari
 • 09

  Kangeiko!

  10:00 -17:00
  2021-01-09

  Vanligtvis ses vi i dojon och har heldagsläger och avslutar med en måltid tillsammans. Kommande Kangeiko blir annorlunda.

  Klockan 10:00-11:00 kommer Micke sensei hålla utomhusträning, samling sker vid Gubbängshallen. Det kommer att skickas en kallelse till detta tillfälle – meddela i förväg om du väljer att delta eller inte delta genom att svara på kallelsen.

  Klockan 13:00-17:00 (som senast) håller vi digitala föreläsningar (med pauser mellan varje pass), enligt schemat nedan.
  13:00 Träningsplanering, av Hannah san.
  14:00 Graderingskriterier, av Micke sensei.
  Micke sensei går igenom graderingskriterierna för kyu-grader, en fortsättning från tidigare träningar i dojon. Anledningen till att gå igenom dessa är för att förtydliga för medlemmen vad denne blir bedömd på under graderingar. Kyugrader innehas av medlemmar som deltar i vuxenpassen.
  15:00 Japansk kultur, bl a varför har vi ett shrine i dojon, av Kim sempai
  16:00 Meditation, teori och praktik, av Bea sensei
  senast kl 17.00 avslutning

  Varmt välkomna att starta det nya (Taido)året med oss!

 • 11

  Terminsstart

  Hela dagen
  2021-01-11

  Välkommen tillbaka till en ny termin!

Senaste inläggen

Vi vill gärna att ni hör av er!