Power through motion

Frekventa frågor

Söker ni svar, eller har en fråga?

Här hittar du svaren på några av de vanligaste frågorna

  • Vad behöver jag veta om Taido?

   Taido är en japansk kampsport som utvecklats ifrån klassisk kampkonst från Okinawa. Uppförandet i dojon (träningshallen) härstammar från japanska traditioner med titlar och struktur.
  • Vad behöver jag veta om KishimotoDI?

   Att KishimotoDI är en klassisk kampkonst från Okinawa. Uppförandet i dojon (träningshallen) härstammar från japanska / Okinawa traditioner med titlar och struktur.
  • Vad behöver jag veta om ESDS?

   ESDS är ett självförsvarssytem som bygger på kroppens instinktiva rörelser. På så vis blir det lätt att lära sig. Inga förkunskaper krävs.
  • Vad skall jag ha på mig under träningen?

   Från början räcker det med att ha på sig ett par långa mjukisbyxor och en t-shirt. Vi tränar barfota. Om du har tränat en budo förut och har exempelvis en karate-gi är du välkommen att använda den. Den traditionella taido-dräkten kallas Taido-gi och består av en vit överdel, uwagi, och svarta byxor, hakama. Våra juniorer använder en helt vit dräkt. Taido-gin går att köpa genom föreningen eller på Budo Nord.
  • Hur förbereder jag mej?

   Se till att inte ha ätit inom 90 minuter innan träningen och druckit ordentligt med vatten under samma dag. Håll naglar kortklippta, ta av smycken, örhängen, piercing/alternativt tejpa piercingar. Detta är för din egen och dina kamraters säkerhet.
  • Måste jag vara i form?

   Nej, från första träningen kommer din styrka och kondition tränas upp vilket innebär att det inte krävs att man är vältränad eller har några andra förkunskaper. Genom taido-träningen kommer du att få en ökad smidighet, styrka och kondition.
  • Måste jag bli medlem?

   Nej inte från början, vi erbjuder dig två gratis träningspass för att du ska få chansen att känna efter om Taido är rätt för dig. Om du sedan vill fortsätta träna med oss blir du medlem i föreningen.
  • Hur anmäler jag mig till...?

   För taidoträning tech eller KishimotoDI,så är det enklast att skicka mail till anmalan_taido@taido.se. För kursanmälan till ESDS så skickar du mail till anmalan_esds@taido.se. I samband med att du betalat kursavgiften så har du bokat din plats på ESDS-kursen.
  • Kan jag börja i…?

   Vi har löpande intag för Taidon och KishimotoDi i mån av plats. ESDS och Falla säkert kurserna är bundet till kursstarten.
  • Hur betalar jag?

   STaF använder sig av PG 4768638-1 eller Swish 123 510 6935. Du kommer att få en faktura från STaF. Var noggrann och se till att du verkligen informerar om vem och vad betalningen avser.