Power through motion

Ledarskapsprogram

STaFs Ledarskapsprogram

Stockholms Taidoförening har utvecklat ett speciellt program för att utbilda instruktörer. Det finns ett antal anledningar varför vi har valt detta. För det första så vill vi att våra ledare är välutbildade och mycket kvalificerade så att de kan ta hand om våra medlemmar på bästa sätt, en kvalitetssäkring helt enkelt. En annan anledning är att vi vill skapa något varaktigt hos våra ledare som de inte bara har nytta av i vår förening, utan också i sin vardag.

Föreningen erbjuder Ledarskapsprogrammet till medlemmar som har en vilja att bli instruktörer i STaF. Föreningens styrelse väljer tillsammans med seniorinstruktörerna ut lämpliga kandidater till Ledarskapsprogrammet.

Utbildningen omfattar olika steg för instruktörer. Vi blandar extern och intern utbildning med praktik. Exempel på vilka utbildare vi använder är; SISU Idrottsutbildarna, Svenska Budo- och Kampsportsförbundet, Stockholms – Gottland Budo & kampsportsförbund, Svenska Taidoförbundet, World Taido Federation.

Följande krav ställer vi på våra instruktörer och kandidater

  • Bra social förmåga, att kommunicera, leda och entusiasmera.
  • Planera och strukturera träningspassen.
  • Att tänka på säkerheten under träning.
  • Att ge konstruktiv feedback till alla.
  • Kunna vara bestämd men vänlig.
  • Disciplinerad och noggrann.

Kandidaterna blir sponsrade av STaF i sin utbildning och får även en personlig mentor under praktikperioden. Vårt mål är att ha de bästa instruktörerna, därför utbildar vi våra instruktörer enligt ett Ledarskapsprogram. Allt för att kunna säkerställa kvalitén för dig som tränar hos oss.