Power through motion

Nya beslut gällande träning och corona m.m.

Nya beslut gällande träning och corona m.m.

Här kommer kompletterande information om de nya besluten kring träning i coronatider, kalendarium och vad som gäller kring graderingar.

Träning under corona, nya beslut
I fredags skickade Stockholm stad Idrottsförvaltningen ut ett mail med nya beslut som baserats på Folkhälsomyndigheten senaste direktiv. Besluten gäller från 14 december-17 januari i det här läget. Mer information kommer i mitten av januari.
Jag vill skicka ut hela informationen, men det var i ett mail så jag har kopierat in det i sin helhet i ett worddokument och lagt som bilaga till detta mail. 

Kortfattat innebär besluten att en öppning har gjorts för att åldersgruppen 16-20 år kan få träna, medan deltagare  21 år och äldre hänvisas att träna utomhus eller på annat sätt.
Skillnaden mot tidigare är att träning inomhus får genomföras för åldersgruppen 16-20 år om det är möjligt att hålla gott avstånd till varandra. 
Idrottsförvaltningens beslut är striktare än FHM. STaF nyttjar kommunens lokaler och vi följer därför vad idrottsförvaltningen beslutar om. 

I Stockholms Taidoförening har vi anpassat träningen till att utesluta parövningar eller moment där vi är nära varandra, därför välkomnar vi tillbaka dig som är mellan 16-20 år till dojon.
Från och med terminsstart 2021 så kommer anmälan behöva göras (besvara kommande kallelser) för att vi ska kunna hålla ett maxantal i dojon (8 personer). Detta gäller för våra vuxenpass (dvs 13 år och äldre). Vi rekommenderar att du laddar hem SportAdmins Medlemsapp – där kan du se dessa utskick samt hantera kallelser till träningar etc. 
FHM har ett riskbedömningsverktyg för arrangörer av evenemang, som vi i föreningen utgår från. 

Folkhälsomyndigheten beslutade förra veckan om den föreskrift som träder ikraft idag 14 december. Det framgår att det individuella ansvaret är förtydligat och större. Du behöver läsa själv vad som gäller för att du ska undvika att bli smittad och undvika att smitta andra. Föreskrifterna finns att läsa här: 
https://www.folkhalsomyndigheten.se/contentassets/5da13979cd774f33ae44527f442221bd/andring-foreskrifter-allmanna-rad-hslf-fs-2020-12-gallerfrom-2020-12-14.pdf 
Folkhälsomyndighetens sida för föreningar hittar du här:
https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/verksamheter/information-till-idrotts–och-traningsanlaggningar/ 

Riksidrottsförbundet skriver om det hela här:
https://www.rf.se/coronavirusetochidrottsrorelsen/vanligafragoromcoronavirusochidrott/folkhalsomyndighetenharbeslutatomnyanationellaallmannarad.vadinnebardeforidrotten 

Från styrelsen uppmanar vi samtliga våra medlemmar och deras anhöriga att läsa på vad de nya besluten innefattar. Det är viktigt att alla är medvetna om vad individen själv kan göra för att minska smittspridningen.
Samtidigt är det viktigt för hälsan att röra på sig, både för den fysiska och den mentala hälsan. 

Gradering för vuxengruppen
Med tanke på att omständigheterna hindrat oss att ha ordinarie verksamhet är det orimligt att som elev genomgå en gradering med så lite träningstid innan. Därför kommer STaF att avstå normal gradering under denna hösttermin. 
Ordinarie gradering kommer att skjutas upp, vi hoppas att kunna hålla gradering till sommaren.
OBS! Det är några som har varit väldigt flitiga i dojon och ligger i nivå för att gradera sig, ni har samtal med er tränare. För er blir det tillfälle för gradering på torsdag den 17 december kl 19.00 i Gubbängen dojo.

Gradering för barngrupper
På söndag den 20 december kl 17.00-19.00 sker gradering för barngrupperna i Gubbängen. Vi kan dessvärre inte tillåta att ha publik, pga restriktioner. 
För den medlem som graderar sig första gången får ha med sig en anhörig.
Vi råder alla till att byta om hemma, både före och efter träning. 
För att ha möjlighet att gradera sig på söndag (och att det ska bli en positiv upplevelse) är det relevant att ha så hög närvaro som möjligt.

Terminsavslutning – digitalt glöggmingel
På lördag den 19 december kl 17.00-18.00 bjuder föreningen in till en digital terminsavslutning. Koppla upp dig och familjer, drick och ät något gott och umgås med oss. Länk kommer att skickas ut på lördag.

Kangeiko lördag den 9 januari
Klockan 10.00-11.00 sker utomhusträning, samling utanför Gubbängshallen.
Klockan 13.00-17.00 digitala föreläsningar (schema enligt tidigare utskick). Inbjudningslänken kommer när det närmar sig.

Terminsstart måndag 11 januari
Vi drar igång enligt samma schema som varit aktuellt under hösten från och med måndag den 11 januari. Se schema i bifogad fil.
Vi kommer att lägga in kallelser för vuxenpassen, där åldersgruppen 13-20 år är välkomna att träna inomhus utifrån gällande beslut, för att hantera antalet medlemmar i dojon samtidigt. 
Vid minsta symtom ska varje medlem stanna hemma, likväl om någon i hushållet verkar krasslig. Tvätta händerna ofta och håll avstånd till de omkring dig. 

Har du några frågor är du varmt välkommen att kontakta oss i styrelsen!


Med vänliga hälsningar,
Beatrice Kantén och styrelsen
Ordförande
Stockholms Taidoförening

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.