Tokyo. shinjuku Gyoen
Taido
Mikael J Huvudinstruktör för STaF
Okinawa the birthplace of karate
KishimotoDi
Taido. Rörelse i alla riktningar
KishimotoDi
Gammal form av karate från Okinawa, Shurite.
Mindfulness
För alla.
Bli mer medveten och fokuserad.
Spännade kultur, Japan
Mat, onsen, körsbärsblommor, Karaoke, Stridskonst

Välkommen tillStockholms Taidoföreningnya hemsida

Stockholms Taidoförening ditt recept för succé!

För dig som söker en utmanande träningsform där hälsa och kroppskontroll ligger i fokus erbjuder Taido en fängslande och stimulerande kamp- och träningsform där du förutom din egen personliga utveckling tar del av en stark gemenskap och ett spännande kulturutbyte. Stockholms Taidoförening brinner för att tillhandahålla den högsta kvaliteten på kampkonsten, undervisningen och utbildningen i en positiv och vänlig atmosfär. Våra instruktörer genomgår ett Leadershipprogram med praktikperiod, utvecklings- och kursplan innan de blir diplomerade instruktörer. Först efter detta får instruktören ansvara på egen hand över grupperna. Därför är våra instruktörer välutbildade och kvalificerade med ett brinnande engagemang för att leda och uppmuntra dig i din träning.

Vi tror att målet med kampsporten är ytterst att utveckla individen!

Vi har alla sökt efter något som passar oss. En träningsform, en livsstil där vi kan utvecklas och stärka både vår kropp och vårt sinne. Vi strävar alltid efter att bli bättre, starkare och uthålligare. Vi har hittat vår väg, men det här handlar egentligen inte om oss. Det handlar om dig. Hos oss tränar alla med varandra på olika nivåer. Den enda personen du behöver jämföra dig med är dig själv. Gillar du att tävla finns även goda möjligheter till utveckling för dig som är intresserad av att tävla för STaF. Tävlingar finns inom klubben, inom Sverige men även internationellt.
Alla är välkomna till oss, oavsett om du tränat något innan eller inte.

Nya beslut om verksamheten tom 19 november

Hej!
Styrelsen och instruktörerna har nu på förmiddagen haft möte och kommit fram till vad vi gör med vår verksamhet nu när Folkhälsomyndigheten har skärpt restriktionerna. Följande beslut gäller till och med 19 november, eller tills andra direktiv från FHM kommer.

Nya beslut:
All inomhusträning avbokas till och med den 19 november i både Gubbängen och Vällingby dojo.
Undantag: Gubbängen – söndagsträningen för barn imorgon 1 november kl 17-18 samt 18-19. Vällingby: måndag 2 november kl 17-18 för barn.
Anledningen till sista inomhusträningarna är att kunna meddela medlemmar som inte fått denna information. Därefter stängs all inomhusträning för samtliga grupper, till och med 19 november.
Utomhusträning införs!
Vällingby: Taidoträning kommer att ske på lördagar kl 11:00 utomhus. Håkan sensei kommer att meddela i båda Facebookgrupper var samling kommer att ske inför varje pass. Om du inte har tillgång till facebook, ring Håkan sensei på telefonnummer 070-277 26 39.
Gubbängen: måndagar och torsdagar kl 19:00 sker fysträning i Oppundaparken, Svedmyra, där det finns ett utegym.
Taidoträning sker söndagar kl 10 på Gubbängsfältet mellan Gubbängshallen och Söderledskyrkan, längs med Lingvägen.
Alla är välkomna på dessa pass, oavsett ålder.
Det är ett skarpt läge i samhället nu och vi som förening behöver bidra på det sätt vi kan för att motverka att smittspridning sker. Enda spridning som ska ske är glädje och medmänsklig värme.

Varför stänger ni ner barnträningen, när de undantas från FHM?
Jag förstår att det kan finnas frågor kring varför vi stänger barnträningen. Anledningen till detta är flera, men det främsta är att vi vill även skydda våra instruktörer. Vi har gjort en riskbedömning och risken att tappa kunskapen hos våra instruktörer väger tyngre i det här läget. Våra instruktörer är ju förstås också medlemmar i föreningen och behöver också värnas om.

Digital kanaler för träning då?
Vi har gått igenom frågan och kan konstatera att STaF har många styrkor, mycket kompetens och lång erfarenhet av olika bakgrund. Digitala verktyg är dock inte en av våra styrkor.
Det är här vi (förening och instruktörer) behöver få in medlemmars kunskap för att kunna kompetensutveckla oss instruktörer. Om du sitter på en sådan kunskap och villighet att hjälpa till med att få digital träning in action – anmäl ditt initiativ snarast!

Vad behöver jag tänka på inför uteträningen?
– Klä dig efter väder. Om du inte redan har handskar för träning utomhus så är det ett tips att införskaffa det.
– Träning utomhus kommer att ske med skor på, välj hellre löparskor eller gympaskor snarare än kängor eller stövlar.
– Lager på lager-metoden: underställ i olika lager och se till att du får luftutrymme mellan lager för att kunna behålla värmen.
– Överdragskläder till efter träningen.
– Stanna hemma vid minsta känning av förkylningssymtom, se symptomlista på 1177 (https://www.1177.se/Stockholm/sjukdomar–besvar/lungor-och-luftvagar/inflammation-och-infektion-ilungor-och-luftror/om-covid-19–coronavirus/covid-19-coronavirus/#section-99029)
– Hjälp till att hålla bra avstånd till övriga medlemmar och medborgare.
– Utomhusträningen beräknas pågå mellan 60-90 minuter.

Om du har några frågor (eller vill hjälpa föreningen att starta digital träning) är du varmt välkommen att höra av dig till mig på bea@taido.se

Med vänliga hälsningar,
Beatrice Kantén
Ordförande
Stockholms Taidoförening

Ingen träning dessa datum

Tyvärr är det några träningspass som uteblir i höst. Här är följande datum då det inte är någon träning.

Vällingby: Lördag 31/10 samt lördag 14/11.
Träningen den 17/10 har vi återfått efter kontakt med Idrottsförvaltningen.

STaF kalender

< 2020 >
November
TiOnToFr
      1
2345678
9101112131415
1617
  • 18:30 -20:30
    2020-11-17

    No additional detail for this event.

1819202122
23242526272829
30      

Senaste inläggen

Vi vill gärna att ni hör av er!