Power through motion

Bli inte ett offer!

Är inte livet för kort för det? Vi har verktygen, du viljan. Vi sänker blicken och axlar och hoppas att ingen ser mig. Varför råkar jag alltid illa ut....? Du är inte hjälplös, det är inte heller hopplöst, låt oss ge dig verktyg, så att du kan börja ta kontroll över livet.

Snabb och enkel inlärning!

Redo att skaffa verktygen? ESDS är ett självförsvarssystem som bygger på kroppens instinktiva försvarsreaktioner. Vilket förenklar inlärningen, inga nya rörelser, de finns redan, på så vis blir det lätt att applicera. Inga förkunskaper krävs.

Keep it simple!

Utan komplicerade tekniker och rörelser. Ett självskydd som passar alla. Tekniken vi använder är så enkel att inlärningsprocessen tar ca 1 minut, från det att du ser tekniken för första gången, till att du förstår hur du skall använda och applicera din nya kunskap. Valet är ditt!

Din säkerhet!

Real people helping people. Vi kan inte idag räkna med att vi får hjälp av andra, om vi hamnar i en fysisk konfrontation. Vi tar din säkerhet på allvar, Var säker på att vi kommer att förbättra dina förutsättningar att klara dig bättre i en fysikkonfrontation eller ett utsatt läge.

Relaterade länkar

www.esds.se
Verbal Judo

Välkommnen till Explosive Self Defense System

Troligtvis det mest lättlärda självförsvaret!

ESDS – Ett enkelt system för att bemöta våldshandling.

ESDS är framtaget av Slavo Gozdzik, som är grundare av International Police Defence Tactics Association (IPDTA,) och arbetar med självförsvar och defensiv taktikträning inom polisväsendet i Sverige.

ESDS är ett system som inte kräver flerårig träning eller ens en vecka, då det bygger på kroppens instinktiva rörelser samt manipulation av kroppens nerv- och energibanor. Detta kan man lära sig att hantera och applicera på kort tid. Systemet följer nödvärnsrätten!

Systemet passar alla. Har man bestämt sig för att lära sig ett självförsvar så varför inte göra det på kortast möjliga tid och utan en massa nonsens? ESDS är ett självskydd som fungerar även under mycket kraftig stress.

Öppna kurser

Helgkurs

Vi anordnar intensiva helgkurser i ESDS: ”Surviving Violent Street Confrontations” steg I och II. På kort tid lär ni er att bli mer vaksamma, så att ni kan höja er kapacitet vid ett verbalt och/eller ett fysiskt angrepp.

Kvällskurser / Dagkurs

Vi anordnar också kvällskurser i självförsvar. 4 kvällar á 1,5h. Man kan tycka att detta verkar vara en väldigt kort tid att lära sig ett självskydd på. Med hjälp av stor pedagogisk erfarenhet, samt ett mycket lättlärt system, är det fullt möjligt att på denna tid höja er kapacitet och förmåga att bemöta våldshandlingar. Dagkurs är på 7 tim.

Vad lär vi oss?

  • Kroppens instinktiva försvarsreaktioner.
  • Peripheral Vision.
  • Att upptäcka, förebygga samt reagera på angriparens minsta avsikt/rörelse.
  • Aktivering av kroppens nerv- och energicentra i realistiskt självförsvar.
  • Attityd/Explosivitet

Då vi eftersträvar realism under utbildningen använder vi oss av ett träningssystem som efterliknar verkligheten. Vi tränar i vardagsklädsel/arbetsklädsel, skor m.m. Ni som går kursen kommer också att få känna på den stressen som det innebär att bli utsatt för ett angrepp både verbalt och fysiskt under kontrollerade former. Det är en sak att stå på träning under vänskapliga förhållanden men en helt annan sak när rädslan kommer krypande och reptilhjärnan startar kamp- och/eller flykt-beteendet.

Möt våra Instruktörer: Mikael Jansson

Mikael Jansson

Har tränat ESDS seda 1995 för Slavo Gozdzik. Graderades till högsta Instruktörs licensen,  2006  april,  Instruktör Level III .

Har varit  aktiv instruktör i mer än 35 år, instruera i ESDS sedan början på 2000 talet, både nationellt och internationellt. Tränar både civila och personal som kommer i beröring med fysisktvåld. Har även kurser på skolor.

Möt våra Instruktörer: Håkan Karlsson

Håkan Karlsson