Skip to content
Kända taido-kampartist
Det finns flera kända Taido-martialkonstnärer som har bidragit till utvecklingen och främjandet av Taido. Här är några av de mest kända:
Seiken Shukumine

Seiken Shukumine var grundaren av Taido och utvecklade kampsporten på 1960-talet. Han var en mycket skicklig martialkonstnär och integrerade element från olika discipliner i Taido.

Kenichi Sawai

Kenichi Sawai är en japansk Taido-utövare som vann individuella formkategorin vid de första världsmästerskapen i Taido 1986. Han har sedan dess blivit en mycket respekterad Taido-instruktör och har tränat många högpresterande Taido-utövare.

Shigeru Suzuki

Shigeru Suzuki är en japansk Taido-utövare och instruktör som har vunnit flera nationella och internationella mästerskap i Taido. Han har även skrivit flera böcker om Taido och är känd för sina innovativa tekniker och undervisningsmetoder.

Takashi Kushida

Takashi Kushida är en japansk Taido-utövare som introducerade Taido i Sverige i slutet av 1970-talet. Han grundade den första Taido-klubben i Sverige och har sedan dess blivit en mycket respekterad Taido-instruktör och ambassadör.

Yukiaki Yoshida

Yukiaki Yoshida är en japansk Taido-utövare och instruktör som har vunnit flera nationella och internationella mästerskap i Taido. Han är även känd för sina bidrag till utvecklingen av Taido-tekniker och träningsmetoder.

Masaki Hatsumi

Masaki Hatsumi är en japansk kampsportare som är mest känd för sitt arbete inom ninjutsu. Han har dock även en bakgrund i Taido och har integrerat Taido-tekniker i sin undervisning.

Detta är bara några av de många kända Taido-martialkonstnärer som har bidragit till tillväxten och utvecklingen av Taido genom åren.
Back To Top