Skip to content
Färdigheter behövs
Taido är en dynamisk och mångsidig kampsport som kräver en kombination av fysiska och mentala färdigheter för att bemästra. Här är några av de färdigheter som är viktiga för att bli skicklig i Taido:
Koordination

Taido kräver en hög nivå av koordination mellan överkropp och underkropp, samt förmågan att röra sig snabbt och flytande.

Balans

Taido innefattar mycket hopp, rotationer och akrobatiska rörelser, vilket kräver god balans och kontroll.

Flexibilitet

Taido-utövare måste kunna utföra en rad olika sparkar, slag och andra tekniker med lätthet. Detta kräver en hög grad av flexibilitet och rörlighet.

Styrka

Taido innebär mycket fysisk aktivitet, inklusive slag, blockeringar och grepp. Utövare måste ha en stark och vältränad kropp för att utföra dessa tekniker effektivt.

Fokus

Taido kräver mental disciplin och fokus, både under träning och i stridssituationer. Utövare måste kunna behålla sin koncentration och medvetenhet även under press.

Kreativitet

Taido betonar kreativitet och självuttryck. Utövare måste kunna anpassa och improvisera sina tekniker utifrån olika situationer.

Respekt

Taido är en kampsport som betonar respekt och disciplin. Utövare måste visa respekt för sina instruktörer, medelever och motståndare, både inne i och utanför dojon.

Genom att utveckla dessa färdigheter genom regelbunden träning kan en Taido-utövare bli skicklig i konsten och uppnå sin fulla potential.
Back To Top