Skip to content
Prova Taido
Varför Börja Med Taido Som Barn?
Introduktion till Taido

Taido är en modern japansk kampsport som kombinerar element av traditionella kampsporter som karate med mer dynamiska rörelser och tekniker, inklusive akrobatik och gymnastik. Men varför bör barn börja med Taido? Här är några anledningar.

MotoriQ

MotoriQ drivs, med syfte att utveckla ett ledarskap som bygger på fysisk litteracitet (Physical literacy), för att säkerställa en hög kvalité på barn, ungdom- och vuxenverksamheten inom Svenska Budo & Kampsportsförbundets idrotter.

Fysisk Utveckling
Styrka och Flexibilitet

Taido-träning hjälper barn att utveckla styrka och flexibilitet. De olika rörelserna och teknikerna som används i Taido kräver både muskelstyrka och flexibilitet, vilket hjälper till att bygga en stark och smidig kropp.

Kondition och Koordination

Taido är också utmärkt för att bygga upp kondition och koordination. De snabba, dynamiska rörelserna i Taido kräver både uthållighet och precision, vilket hjälper till att förbättra barns kondition och koordination.

Mental Utveckling
Självförtroende och Självkänsla

Taido kan hjälpa barn att bygga upp sitt självförtroende och självkänsla. Genom att lära sig och behärska nya tekniker, kan barn känna en känsla av prestation och stolthet, vilket kan bidra till att förbättra deras självförtroende och självkänsla.

Fokus och Koncentration

Taido-träning kräver också mycket fokus och koncentration. Barn lär sig att fokusera på sina rörelser och tekniker, vilket kan hjälpa till att förbättra deras koncentrationsförmåga.

Social Utveckling
Teamarbete och Kamratskap

Taido är en individuell sport, men det är också en aktivitet där man umgås med andra. Vilket hjälper dem att utveckla viktiga sociala färdigheter som kommunikation och samarbete.

Respekt och Disciplin

Som med alla kampsporter, lär barn sig vikten av respekt och disciplin i Taido. De lär sig att respektera sina instruktörer, sina träningskamrater och sig själva, och de lär sig vikten av disciplin och hårt arbete.

Slutsats

Taido erbjuder en mängd fysiska, mentala och sociala fördelar för barn. Det är en rolig och spännande aktivitet som hjälper barn att utveckla en stark och smidig kropp, förbättra deras fokus och koncentration, bygga upp självförtroende och självkänsla, och lära sig värdefulla sociala färdigheter. Om du letar efter en aktivitet för ditt barn som är både rolig och givande, kan Taido vara ett utmärkt val.

Back To Top