Skip to content
Uddevalla
Om föreningen
Uddevalla Taidoklubb Takei

Uddevalla Taidoklubb, en förening där alla oavsett kön, ålder, härkomst eller religion är välkomna. Vi bedriver ideell verksamhet där alla instruktörer och styrelsemedlemmar eller andra som hjälper till gör det av fri vilja och utan ersättning.

Taido en Japansk kampkonst som passar individer i alla åldrar där man utifrån sin egen förmåga har möjlighet och kan utvecklas både fysiskt och psykiskt. Genom träning tillsammans och via andra gemensamma aktiviteter som tävlingar, läger och team aktiviteter har vi ett stort engagemang från våra medlemmar och föräldrar. Klubben bedriver ungdoms- och vuxen träning från 12 år och uppåt samt barnverksamhet för åldrarna 5 till 12 år. I vår verksamhet har vi medlemmar från 5 år upp till 70 år med en ganska jämn könsfördelning.

Barnträning

Uddevalla Taidoklubb välkomnar barn i åldrarna 6-12 år att delta i spännande Taido-träning, en japansk kampsport som kombinerar kraftfulla tekniker med gymnastiska rörelser. Träningen syftar till att förbättra barnens styrka, kondition, balans och koordination. Utöver de fysiska fördelarna, lägger klubben stor vikt vid att skapa en rolig och kamratlig miljö där barnen kan bygga starka vänskapsband och utveckla en stabil grund för både fysisk och psykisk hälsa. Anmäl ditt barn till Uddevalla Taidoklubb idag för en hälsosam och rolig hobby!

Träna med oss

Taido snabba och explosiva rörelser, flexibilitet och koordination. Träningen är utmanande men också rolig och anpassad efter individens nivå och mål. Genom Taidoträning kan vuxna förbättra sin fysik, öka sitt självförtroende och stärka sin mentala hälsa.

Våra träningstider
Tisdag 19:30-21:00
Torsdag 19:30-21:00
Söndag: 15:00-16:00 (Nybörjare – 12 mon)
Söndag: 16:00-17:00 ( Grad 11-9 mon )
Söndag 17:00-18:00 ( Grad 8 mon – 5 Kyu)
Söndag 18:00-20:00 (Avancerad träning 4 Kyu+)

Address (Besökare)
Västagötavägen 30
451 34 Uddevalla
Budoaliansens lokal

Instruktörer
Stefan Nilsson
Huvudinsruktör
7 Dan Kyoshi

Min passion för Taido startade redan i februari 1984 och sedan dess har jag ägnat mig åt att bli en expert inom sporten. Efter bara fyra år i träning åkte jag till Japan 1988 där jag tränade i sex veckor på Daito Bunka University och graderades till Shodan, det första svarta bältet. Det var en fantastisk upplevelse som jag alltid kommer att minnas.

Under samma år blev jag en del av landslaget och tävlade för Sverige fram till 1997. Jag hade äran att representera Sverige på den internationella arenan och jag är stolt över mina prestationer som tävlande.

Efter min karriär som tävlande har jag ägnat mig åt att vara landslagstränare och instruktör i Taido i åtskilliga år. Jag har haft förmånen att träna och lära ut till många ambitiösa utövare, och jag är glad över att kunna dela min kunskap och erfarenhet med andra som är lika passionerade som jag.

Om du vill lära dig mer om Taido eller om du vill ta din träning till nästa nivå, är du välkommen att kontakta mig. Jag är en erkänd expert inom Taido och jag är mer än villig att dela min kunskap och erfarenhet med dig.

Daniel Andersson
Instruktör
5 Dan Renshi

Hej! Mitt namn är Daniel och jag har graden 5 dan Renshi inom Taido. Jag är inte bara en aktiv utövare, utan även ordförande för Uddevalla Taidoklubb, där jag brinner för att utveckla klubben och dess medlemmar.

Jag har tränat Taido sedan 1996 och har sedan dess haft flera utmanande och spännande erfarenheter inom sporten. När jag var 15 år, blev jag utvald att delta i min första landslagsträning och 2003 hade jag äran att representera Sverige på mitt första EM.

Numera är jag också en passionerad tränare för ungdomar över 12 år. Att få se mina elever utvecklas och växa inom sporten är verkligen en av de mest tillfredsställande sakerna jag kan tänka mig.

Jag är alltid öppen för att träffa nya människor och diskutera allt som har med Taido att göra. Om du är intresserad av att veta mer om Uddevalla Taidoklubb eller vill ha tips och råd för din egen Taido-träning, tveka inte att kontakta mig.

Junior instruktörer
Marlene Berglöv
Huvudinstruktör
4 Dan Renshi
Karl-Henrik Björkhem
Instruktör
1 Dan

Karl-Henrik, en passionerad och engagerad medlem i Uddevalla Taidoklubb! Trött på att bara sitta och titta på medan hans barn tränade, beslutade Karl-Henrik att själv lära sig denna japanska kampsport och har sedan dess blivit en främsta representant för Taido i klubben.

Som en aktiv del av styrelsen i klubben arbetar Karl-Henrik hårt för att främja Taido och dess principer. Han är också en hängiven tränare som tar sig tid att hjälpa till med juniorträningen på söndagar, vilket visar hans starka engagemang för nästa generation av Taido-entusiaster.

Bli en del av Uddevalla Taidoklubb idag och upplev den kraftfulla kampsporten Taido tillsammans med Karl-Henrik och andra passionerade medlemmar. Lär dig grundprinciperna i Taido och få möjlighet att träna med en av klubbens främsta representanter!

Isak Apelryd
Hjälptränare
2 Kyu

Hej! Mitt namn är Isak. Sedan höstterminens start 2022 har jag varit engagerad i att assistera barnträningarna. För närvarande studerar jag El och Energi på gymnasiet, med en specifik inriktning mot IT.

Min resa med Taido började 2018, och idag har jag uppnått 2 Kyu. Jag fortsätter att engagera mig i Taido eftersom jag upplever att det erbjuder en överlägsen helkroppsträning jämfört med andra sporter jag har provat.

Styrelsen - Uddevalla

Marlene Berglöv
Ordförande

Karl-Henrik Björkhem

Karl-henrik Bjorkhem

Ledamot

Rickard Dahl

Rickard OOTD 2

Ledamot

Nichlas Blomqvist
Kassör

May-Rita Henriksson
Ledamot

Tommy Björkdahl
Ledamot

Tommy Björkdahl
Ledamot

Klubbkläder
HOODIE

Med namn och logga på

250kr

Kalender
Kontakt

Vid frågor och funderingar

Info@taikei.nu

Medlemskap och avgifter

ÅRSAVGIFT
400k

MEDLEMSAVGIFT

Vuxna
1100kr per termin

Barn
750kr per termin

Stödmedlem
200kr

Back To Top